Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Περιορίζονται οι βροχές – Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία (video)

Οι βροχές περιορίζονται στα ανατολικά και στη χώρα έρχεται βοριάς που θα ρίξει λίγο τη θερμοκρασία, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την πέμπτη πρόσκαιρες βροχές περιμένουμε κυρίως σε ανατολική Mακεδονία, Θράκη, τοπικά στο Αιγαίο και την Κρήτη, με ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα.  Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στα Δωδεκάνησα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι εως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από  8 έως 20 βαθμούς.

Την Παρασκευή οι βροχές σε Χαλκιδική, Εύβοια, τοπικά στο Αιγαίο και την Κρήτη θα είναι λίγες και ασθενείς, με ήλιο στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι βόρειοι εως 7 με 8 μποφόρ στα Δωδεκάνησα, η θερμοκρασία εως 21 βαθμούς.

Το Σάββατο  θα περάσει με κάποιες νεφώσεις και λίγες μεσημεριανές μπόρες στα ορεινά. Ο βοριάς θα παραμείνει ισχυρός στα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία έως 21 βαθμούς. Κυριακή και Δευτέρα, Πρωτομαγιά, οι μπόρες θα είναι περισσότερες, θα περιορίζονται όμως κυρίως σε ορεινές περιοχές. η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, χωρίς προβλήματα ανέμων στη χώρα.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More