Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Πολλές οι καταιγίδες την Παρασκευή και το Σάββατο – Πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή (video)

Επιστρέφουν δυναμικά οι βροχές από το απόγευμα της Παρασκευής και τα δυτικά σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου . Την Κυριακή η επάνοδος του βοριά θα ρίξει αισθητά τη θερμοκρασία.

 Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή περιμένουμε αραιές νεφώσεις τοπικά πιο πυκνές με βροχές και καταιγιδες πιθανώς ισχυρές από το απόγευμα και μετά κυρίως σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο, Μακεδονία και Θράκη. Οι άνεμοι νότιοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά τους 19 βαθμούς, έως 20 με 22 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε βροχές και καταιγιδες από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι πρόσκαιρα νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.

Το Σάββατο οι ισχυρές βροχές και οι  καταιγιδες αρκετά γρήγορα θα περιοριστούν στην Θράκη και το Αιγαίο, με βελτιωμένο καιρό στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι δυτικοι-νοτιοδυτικοι έως  7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς τοπικά.

Την Κυριακή σταδιακά και από τα βόρεια θα επικρατήσουν ισχυροί βοριάδες. Θα ρίξουν τη θερμοκρασία 4 με 5 βαθμούς στα κεντρικά και τα βόρεια με τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα. Την Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη αλλά αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα με βοριάδες έως 8 μποφόρ και τοπικές βροχές κυρίως στο νότιο Αιγαίο.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More