Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Σε εξέλιξη το θερμό κύμα, πιο ζεστές ημέρες το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο

To θερμό κύμα βρίσκεται σε εξέλιξη, με πιο δύσκολες ημέρες το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο οπότε και θα ξεπεράσουμε σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και πιθανώς στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 39 με 41 βαθμούς στα ηπειρωτικά, εως 36 με 38 στα νησιά μας.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι εως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 εως 39 βαθμούς.

Και στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 24 έως 37 βαθμούς.

Η Παρασκευή θα περάσει με ήλιο παντού. Οι βοριάδες εως 6 μποφόρ μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία εως 42 με 43 βαθμούς τοπικά στα ηπειρωτικά εως 39 με 40 στα νησιά μας.

Οσο για το Σάββατο η θερμοκρασία ίσως πέσει λίγο στη βόρεια Ελλάδα, στην υπόλοιπη χωρα όμως θα φτάσει τοπικά τους 42 με 44 βαθμούς. Από την Κυριακή πάντως ο βοριάς θα ενισχυθεί στο Αιγαίο στα 6 με 7 μποφόρ και θα ρίξει λίγο τη θερμοκρασία στα ανατολικά. Προσοχή βεβαίως στο θέμα των πυρκαγιών.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More