Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Τα χιόνια σταματούν, ο παγετός συνεχίζεται

Οι χιονοπτώσεις έχουν εξασθενήσει και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Ο παγετός διατηρείται ισχυρός με σημαντική όμως υποχώρηση τη νέα εβδομάδα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Οι βοριάδες θα έχουν συνεχή παρουσία στη χώρα μας.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή περιμένουμε νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές στα ανατολικά και τα νότια και λίγα χιόνια εκεί στα ορεινά και τα ημιορεινά. Οι άνεμοι ανατολικοι-βορειοανατολικοι εως 8 μποφόρ μόνο στη θάλασσα Κυθήρων. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 7 με 10 βαθμούς, έως 12 μόνο στο νότιο Αιγαίο.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις, μικρή η πιθανότητα βροχής στα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 0 έως 8 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδική συννεφιά. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από -2 έως  7 βαθμούς.

Το Σάββατο θα περάσει με αρκετή ηλιοφάνεια και κάποιες τοπικές νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 7 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα ανέβει 1 με 2 βαθμούς, πάλι όμως με ισχυρό πρωινό παγετό.

Την Κυριακή η συννεφιά θα είναι περισσότερη, χωρίς όμως φαινόμενα. Οι βοριάδες πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμη, ο παγετός όμως νωρίς το πρωί θα επιμείνει. Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με πιο ενισχυμένο βοριά που θα φέρει ασθενείς βροχές στα ανατολικά και λίγα χιόνια στα ορεινά. Από την Πέμπτη όμως η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά σε όλη τη χώρα.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More