Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες έως την Κυριακή – Αισθητή μεταβολή τη νέα εβδομάδα με πολλές βροχές

Καλοκαιρινός ο καιρός έως την Κυριακή. Έρχονται όμως βροχές και πτώση της θερμοκρασίας τη νέα εβδομάδα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια με ελάχιστες μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικά στα πιο ορεινά. Οι άνεμοι νότιοι στο Ιόνιο, βόρειοι στο Αιγαίο 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 23 εως 33 βαθμούς.

Και στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Το Σάββατο θα περάσει με αρκετό ήλιο και λίγες νεφώσεις το μεσημέρι στα ορεινά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία εως 34 με 36 βαθμούς τοπικά.

Την Κυριακή το νέο στοιχείο του καιρού θα είναι οι τοπικές βροχές στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα. Από την Δευτέρα οι βροχές θα περισσότερες και τοπικά πιθανώς ισχυρές. Αξιόλογες βροχές θα σημειωθούν και στην Θεσσαλία.  Η θερμοκρασία θα πέσει και ο καιρός θα λάβει συνολικά σαφώς φθινοπωρινή αίσθηση.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More