Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω ισχυρού βοριά – Έντονος και πολυήμερος ο καύσωνας της νέας εβδομάδας (video)

Βοριάδες και ζέστη αυξάνουν δυστυχώς τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Το πρώτο κύμα καύσωνα έρχεται από τα μέσα της νέας εβδομάδας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή περιμένουμε ηλιοφάνεια, με λίγες μόνο μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί εως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς στα ηπειρωτικά, εως 35 στα νησιά μας.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 εως 38 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς.

Το Σάββατο τοπικές βροχές θα σημειώνονται κυρίως σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με ήλιο στην υπόλοιπη χώρα. Οι βοριάδες 5 με 6 και στα Δωδεκάνησα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία εως 37 βαθμούς στα ηπειρωτικά, εως 33 στα νησιά μας.

Οσο για την Κυριακή θα περάσει με ηλιοφάνεια, βοριάδες 5 με 6 και στα Δωδεκάνησα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία εως 35 βαθμούς. Έτσι, θα ξεκινήσει και η νέα εβδομάδα, με καύσωνα όμως διαρκείας από την Τετάρτη και μετά.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More