Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Σταδιακά εξασθενούν οι βοριάδες στο Αιγαίο – Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Μετά από ένα τριήμερο με θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο που προκάλεσε η κακοκαιρία, καθώς η κακοκαιρία Daniel σχεδόν «σβήνει» στην Αίγυπτο, οι άνεμοι θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Στο ξεκίνημα της ημέρας οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά μέχρι και τα 7 μποφόρ, όμως καθώς προχωρά η ημέρα θα εξασθενούν. Ο καιρός από σήμερα Τρίτη έως την Πέμπτη είναι σχεδόν ηλιόλουστος. Από την Παρασκευή έως και την Κυριακή θα υπάρξουν κάποιες μεσημεριανές μπόρες οι οποίες θα εκδηλωθούν στη βόρεια Ελλάδα, ακόμα και σε ορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάζει σταδιακή άνοδο και αναμένεται να ξεπεράσει σε όλες τις περιοχές τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός είναι αίθριος, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 29 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος καιρός και οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα φτάσει έως τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More