Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Έντονα άστατος ο καιρός το Σάββατο (video)

Σήμερα  η αστάθεια επιστρέφει με έντονο χαρακτήρα, με αρκετές βροχές, τοπικές καταιγίδες σε πολλές περιοχές στα ηπειρωτικά, κυρίως το μεσημέρι απόγευμα όμως στα ανατολικά ηπειρωτικά θα συνεχιστούν σε κάποιες περιοχές και το βράδυ. Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησο ,ανατολική Μακεδονία και Θράκη οι καταιγίδες πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές. Βροχερός καιρός χωρίς καταιγίδες στην Κρήτη, εκεί και με σκόνη. Περιορίζεται η αστάθεια την Κυριακή. Από Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και την Τρίτη θα φτάσει και τους 25 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά σήμερα:

Στο νότιο Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία κατά τόπους θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ ο καιρός στα δυτικά θα βελτιωθεί ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4, τοπικά στα βόρεια πελάγη βόρειοι και στη δυτική Κρήτη ανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια όπου θα φθάσει τους 19 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 20 με 21 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.  Οι άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι. Η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.Η θερμοκρασία: Από  έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More