Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Ήπιος καιρός σήμερα – Αλλαγή σκηνικού από το Σάββατο, έντονο κρύο την Κυριακή

Ήπιος καιρός και σήμερα με τη θερμοκρασία αρκετούς βαθμούς πάνω από τα κανονικά και σήμερα. Όμως το Σάββατο αναμένεται εντυπωσιακή αλλαγή του καιρού. Ένα ψυχρό μέτωπο θα ξεκινήσει από το βράδυ της Παρασκευής και από τα βορειοδυτικά και πολύ γρήγορα μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου θα έχει περάσει από τα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια. Μόλις περάσει οι άνεμοι πλέον θα στραφούν σε βορειοδυτικούς που θα είναι και τοπικά θυελλώδεις αρχικά στο Ιόνιο και πιθανόν και στο βορειοδυτικό Αιγαίο. Την Κυριακή ο καιρός θα έχει βελτιωθεί όμως θα είναι μια κρύα ημέρα. Η πιο κρύα ημέρα του φθινοπώρου. Από Δευτέρα η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά, όχι όμως στα σημερινά επίπεδα.

Πιο αναλυτικά σήμερα στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο τοπικές νεφώσεις που από το απόγευμα στα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά και την ανατολική Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και στην κεντρική Μακεδονία θα ενισχυθούν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια και ανατολικά και θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 και τοπικά στα νότια έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από τις βραδινές ώρες βορειοδυτικοί, τοπικά στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 24 βαθμούς Κελσίου.  

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και από τις βραδινές ώρες βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More