Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Ανάσες δροσιάς μέχρι τη Δευτέρα, καύσωνας από την Τετάρτη (video)

Ανάσες δροσιάς και με πολύ ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο την Kυριακή και την Δευτέρα. Από την Τετάρτη, όμως, η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα ξεπεράσει και τους 38 βαθμούς. Κορύφωση του κύματος καύσωνα με τα τελευταία στοιχεία αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο. Μικρή κάμψη του καύσωνα πιθανώς  από τη Δευτέρα όμως οι θερμοκρασίες θα παραμένουν υψηλές.

Tην Κυριακή προβλέπεται

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά κυρίως ορεινά το μεσημέρι απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 και στα νότια Δωδεκάνησα τοπικα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φθάσει στα  ηπειρωτικά τους 35 με 36 και στα νησιά τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η Θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More