Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Βελτίωση του καιρού σήμερα – Επιδείνωση την Τετάρτη

Σχετική βελτίωση του καιρού σήμερα, επιδείνωση όμως προβλέπεται την Τετάρτη σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Αν και ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση από το βράδυ, από τα νοτιοδυτικά της χώρας προβλέπεται να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος βροχών. Την Τετάρτη θα βρέξει σχεδόν σε όλη τη χώρα, θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, τοπικά στα δυτικά και τα ανατολικά ηπειρωτικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Η θερμοκρασία όμως θα σημειώσει μικρή άνοδο. Με τους ανατολικούς νοτιοανατολικούς ανέμους ο καιρός θα «γλυκάνει» θερμοκρασιακά λιγο. Βροχερή και η Πέμπτη όμως σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Την Τρίτη στα ανατολικά ηπειρωτικά, το Αιγαίο και από τις απογευματινές ώρες στα νοτιοδυτικά προβλέπονται τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα και από το βράδυ στα νοτιοδυτικά θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και στα νησιά του Αιγαίου τους 16 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 12 με 15 βαθμούς

Στην Αττική προβλέπονται  Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More