Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Βροχές στα κεντρικά και νότια – Έρχεται κρύο το Σάββατο

Τοπικές βροχές σήμερα στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Στερεά και το νότιο Αιγαίο σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.  Η θερμοκρασία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Το πρωί σήμερα στη βόρεια Ελλάδα όπου έχει ηλιοφάνεια ξεκίνησαν και από -7 στο Νευροκόπι, -6 στην Ορεστιάδα και γενικά κάτω από το μηδέν σε αρκετές πόλεις. Σήμερα θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Το Σάββατο, μια νέα κάθοδος ψυχρών αερίων μαζών, θα δώσει μια αρκετά  κρύα ημέρα και ξανά θυελλώδεις  βοριάδες στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα όμως θα είναι λίγα, κάποιες τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά (κυρίως Μαγνησία Φθιώτιδα) Σποράδες, την Εύβοια και το νότιο Αιγαίο και χιονοπτώσεις λίγες όμως και πολύ τοπικές. Την Κυριακή θα είναι ηλιόλουστος ο καιρός με κρύο κυρίως το ξημέρωμα.

Από Δευτέρα η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά, βροχές αναμένονται από τη Δευτέρα απόγευμα και την Τρίτη στα δυτικά και το  Αιγαίο. Από τα μέσα της εβδομάδας το θερμόμετρο θα φτάσει ξανά ενδεικτικά στην Αθήνα τους 17 βαθμούς και στο τέλος της εβδομάδας και πιο υψηλά, ακόμα και 19 βαθμούς την ερχόμενη Παρασκευή

Στην Αττική σήμερα προβλέπονται βροχές έως το μεσημέρι . Η θερμοκρασία έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα είναι αίθριος ο καιρός. Η θερμοκρασία έως 09 βαθμούς Κελσίου.

 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMet

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More