Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Βροχερό το σκηνικό τις επόμενες ημέρες

Αρκετές βροχές κυρίως από το βράδυ σήμερα σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Η Τετάρτη θα είναι μια βροχερή ημέρα σε όλη τη χώρα, από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία έχει επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Βροχές θα σημειωθούν και την Πέμπτη. Και στα βουνά της βορειοδυτικής χώρας λίγα χιόνια, για μην ξεχάσουμε ότι είμαστε στο χειμώνα…. Με τα τελευταία στοιχεία μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται το Σαββατοκύριακο όμως χωρίς βροχές (…και χιόνια…).

Σήμερα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά και μεμονωμένες καταιγίδες στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Στα δυτικά από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν ανατολικότερα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά νωρίς το πρωί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα στα δυτικά και το βράδυ στα νότια θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί έως 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο έως 18 βαθμούς και στα νησιά του νοτίου Αιγαίου  έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Από το βράδυ αυξημένες νεφώσεις με βροχές οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More