Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο, βελτιωμένος καιρός έως τουλάχιστον την Πέμπτη

Μέχρι τουλάχιστον την Πέμπτη δεν προβλέπεται κάποιο καιρικό σύστημα να δώσει βροχές στη χώρα, με αρκετά ηλιόλουστο καιρό όλες τις ημέρες. Παραμένουν όμως οι τοπικά θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο έως την Δευτέρα. Η θερμοκρασία λίγο πιο κάτω από τα κανονικά επίπεδα, θα σημειώσει σταδιακή άνοδο από την Τρίτη.

Την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, με τοπικές βροχές στην Κρήτη. Τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στη Θράκη θα εκδηλωθούν πιθανόν λίγες μπόρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 27 με 29 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι στα ανατολικά  τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More