Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Ηλιόλουστη εβδομάδα (video)

Μετά τις δύο κακοκαιρίες του Σεπτεμβρίου μέχρι τις 10 Οκτωβρίου δεν αναμένεται κάποιο καιρικό σύστημα στη χώρα. Ο καιρός προβλέπεται γενικά ηλιόλουστος . Μοναδικές εξαιρέσεις κάποιες τοπικές βροχές στην Εύβοια την Δευτέρα και έως την Τρίτη στη βόρεια Κρήτη.

Πιο αναλυτικά τη Δευτέρα προβλέπεται στις περισσότερες περιοχές, γενικά αίθριος καιρός Στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα βρέξει για λίγο στην Εύβοια και το απόγευμα στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει, το μεσημέρι θα φτάσει τους 26 με 29 βαθμούς.

Στην Αττική  προβλέπονται λίγες νεφώσεις ,περισσότερες στα ανατολικά και βόρεια του νομού, εκεί ίσως βρέξει για λίγο. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.

Την Τρίτη τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και στη βόρεια Κρήτη. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν έως το απόγευμα στα βόρεια τμήματα της Κρήτης, πιθανόν τοπικά και στη Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός γενικά αίθριος. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα έχουν ένταση 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 28 με 29 βαθμούς.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More