Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Ηλιόλουστο το Σαββατοκύριακο

 Και σήμερα αλλά και το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο αναμένεται γενικά ηλιόλουστος καιρός με τη θερμοκρασία το μεσημέρι στους 26 με 29 βαθμούς. Τοπικού χαρακτήρα βροχές θα σημειωθούν την Δευτέρα στα βόρεια.

Αν και λίγο η θερμοκρασία θα πέσει από τα μέσα της εβδομάδας, δεν προβλέπεται κάποιο καιρικό σύστημα να αλλάξει εντυπωσιακά τον καιρό στη χώρα.

Πιο αναλυτικά σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στη νοτιότερη νησιωτική χώρα όπου θα σημειωθούν λίγες βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου, όμως τις πρωινές ώρες η ψύχρα στην κεντρική και τη βόρεια χώρα θα είναι αισθητή.

 Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 27 βαθμούς Κελσίου..

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More