Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Κυριακή με βοριάδες, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Την Κυριακή στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα.  Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και μέχρι το μεσημέρι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα γρήγορα οι βροχές θα περιοριστούν στην Κρήτη, οι βοριάδες στο Αιγαίο θα πνέουν τοπικά θυελλώδεις θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει λίγο ακόμα.

Την Τρίτη σταδιακά οι βοριάδες θα εξασθενήσουν, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Προβλέπονται πολλές ώρες ηλιοφάνειας. Το βράδυ στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις

Τετάρτη και Πέμπτη προβλέπονται πολλές βροχές στις περισσότερες περιοχές, θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα στραφούν ξανά σε νοτιάδες την Τετάρτη, η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More