Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Λιγότερες μπόρες και άνοδος της θερμοκρασίας

Σήμερα θα είναι η ημέρα της εβδομάδας με τις λιγότερες μπόρες και καταιγίδες. Ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία. Θα ξεπεράσει και τους 30 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Όμως από την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο επιστρέφει και ενισχύεται η αστάθεια με αρκετές μεσημεριανές απογευματινές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Μάλιστα θα βρέξει τοπικά (και με καταιγίδες) ακόμα και στο Αιγαίο κυρίως στα βόρεια τμήματα

 Πιο αναλυτικά για σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς και στα νησιά τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι στα ανατολικά πρόσκαιρα βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 30 βαθμούς Κελσίου.

 Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία  έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More