Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Πρόσκαιρη αλλαγή με βροχές και καταιγίδες

Αλλαγή του καιρού σήμερα στα δυτικά και τα βόρεια σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα βορειοδυτικά και στη συνέχεια σε άλλες δυτικές και βόρειες περιοχές. Ξανά όμως με νοτιάδες και μεταφορά σκόνης.

Από την Πέμπτη ο καιρός κρυώνει. Όμως ένα αξιόλογο καιρικό σύστημα, τυπικό φθινοπωρινό με πολλές καταιγίδες αναμένεται το απόγευμα της Παρασκευής και από τα δυτικά. Το Σάββατο θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Την Κυριακή σχετική βελτίωση του καιρού , όμως τη Δευτέρα ένα νέο χαμηλό από τα δυτικά θα επιδεινώσει και πάλι τον καιρό της χώρας.

Την Τετάρτη τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, από τις μεσημβρινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, από τις απογευματινές ώρες στη δυτική Στερεά, τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και το βράδυ στη Θεσσαλία. Τη νύχτα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ και από το απόγευμα στα δυτικά και τη Μακεδονία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 23 με 25 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 5 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις πρωινές ώρες. Από τις μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα πυκνώσουν εκ νέου και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More