Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Πρόσκαιρη επιδείνωση – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού αναμένεται σήμερα, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Το σύστημα θα δώσει πρώτα βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, πολύ γρήγορα όμως θα κινηθεί προς το Αιγαίο, θα επηρεάσει πρώτα τις Κυκλάδες και από το μεσημέρι το ανατολικό Αιγαίο. Ο καιρός πρώτα στα δυτικά θα παρουσιάσει βελτίωση και μέχρι το βράδυ σε όλη τη χώρα. Την Τρίτη αίθριος καιρός με κάποιες αραιές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ. Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται πτώση της θερμοκρασία , όμως για λίγο.

Την Δευτέρα αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, αρχικά στη δυτική Ελλάδα στη συνέχεια στη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα στα Δωδεκάνησα. Από το μεσημέρι πάντως και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις αρχικά στο νότιο Αιγαίο νοτιοδυτικοί μέχρι 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει τους 20 με 22 και τοπικά στα κεντρικά και νότια τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή καταιγίδα και βελτίωση. Οι άνεμοι αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ βαθμιαία βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αρχικά νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι βαθμιαία βορειοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε πού βρίσκεται η κακοκαιρία αυτήν την ώρα:

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More