Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Σε άνοδο η θερμοκρασία (video)

Δευτέρα και Τρίτη το σημαντικό θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας. Την Τετάρτη επιστρέφει ο άστατος καιρός με αρκετές μεσημεριανές μπόρες και καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Την Πέμπτη κάποιες βροχές θα σημειωθούν το πρωί στα πιο ανατολικά τμήματα της χώρας και το μεσημέρι απόγευμα λίγες καταιγίδες στα βουνά στην ηπειρωτική χώρα. Γενικά αίθριος ο καιρός Παρασκευή και Σάββατο.

Πιο αναλυτικά τη Δευτέρα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ από αργά το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε κυρίως στα ορεινά της Θράκης και της Θεσσαλίας, ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.
Σταδιακά θα επικρατήσουν νοτιοδυτικοί άνεμοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι από το μεσημέρι νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More