Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Επιδείνωση του καιρού με βροχές και σφοδρούς νοτιάδες (video)

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού το επόμενο 24ωρο με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και τους δυνατούς νοτιάδες. Χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται στα μεγάλα υψόμετρα.

Προς το ξημέρωμα της Τρίτης θα έχουμε στη δυτική Ελλάδα τα περισσότερα φαινόμενα, τα οποία προς τις πρωινές ώρες θα περάσουνε την Πίνδο κινούμενα ανατολικότερα. Προς το απόγευμα τα περισσότερα και πιο έντονα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα ανατολικά και την Κρήτη. Ενδιάμεσα θα υπάρξουν πρόσκαιρα ανοίγματα στον καιρό οπότε θα έχουμε μια επιδείνωση «express», αλλά με έντονα φαινόμενα κατά τόπους και κύριο χαρακτηριστικό τους σφοδρούς νοτιάδες κυρίως στην περιοχή του Αιγαίου.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην Αττική κυρίως προς το ξημέρωμα της Τρίτης, με βροχές, μπόρες και καταιγίδες που δεν αποκλείεται τοπικά να έχουν και έντονο χαρακτήρα. Τα φαινόμενα σταδιακά μέσα στην ημέρα θα αρχίσουν να εξασθενούν.
Οι άνεμοι στην αρχή της ημέρας θα πνέουν νοτιοδυτικοί και δεν αποκλείεται να φτάσουν τοπικά και τα 7 με 8 μποφόρ, θα παρουσιάσουν ωστόσο εξασθένηση μέσα στην ημέρα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 11 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες θα έχουμε ένα πέρασμα από βροχές, μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Πριν το μεσημέρι θα έχουμε εξασθένηση των φαινομένων και θα επικρατήσει παροδικά αυξημένη συννεφιά. Το βράδυ οι δυτικές και νότιες περιοχές της περιφέρειας θα έχουν περισσότερα σύννεφα, τα οποία δεν αποκλείεται να αφήσουν κάποια ψιχάλα ή τοπική βροχή με τη μορφή ασθενούς μπόρας στα χαμηλά και κάποιες τοπικές μπόρες χιονιού σε μεγαλύτερα υψόμετρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανοιχτά στα 7 με 8 μποφόρ από νοτιοδυτικές διευθύνσεις αλλά μέσα στην ημέρα οι εντάσεις θα αρχίσουν να πέφτουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 7 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More