Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Ηλιοφάνεια την Πέμπτη – Τοπικές βροχές στα ορεινά και στα βόρεια (video)

Οι καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν και την Πέμπτη, με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας αλλά και κάποια σύννεφα τις απογευματινές-βραδινές ώρες, τα οποία δεν αποκλείεται φέρουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά ηπειρωτικά και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, ακόμα και πεδινές.

Το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά παντού εκτός από την κεντρική και δυτική Μακεδονία και τη βόρεια Θεσσαλία όπου θα εκδηλωθούν σύντομες μπόρες, φαινόμενα που θα έχουν υποχωρήσουν αργά τη νύχτα.

Το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα κεντρικά και βόρεια πεδινά, ενώ 34αρια δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν στις πεδιάδες της δυτικής ηπειρωτικής χώρας.

Η Αττική θα έχει ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Οι άνεμοι λίγο πιο ενισχυμένοι στα ανατολικά όπου θα φτάσουν τα 4 με 6 μποφόρ, και η θερμοκρασία στους 20 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην κεντρική Μακεδονία αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια, κατά τη διάρκεια της ημέρας όμως συννεφιές θα πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο και προς το απόγευμα θα ξεκινήσουν κάποιες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες μικρής όμως διάρκειας.
Οι άνεμοι θα πνέουν με τη μορφή θαλάσσιας αύρας στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 21 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή θα έχουμε καλοκαιρία με ηλιοφάνεια και αυξημένη υγρασία.
Υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες μικρής διάρκειας στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας προς το απόγευμα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More