Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Φθινοπωρινή λιακάδα με περιορισμένη ορατότητα και υψηλές θερμοκρασίες

Οι επόμενες ημέρες -μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου- θα κυλήσουν με αρκετή ζέστη, πολύ αυξημένη σχετική υγρασία και περιορισμένη ορατότητα λόγω σκόνης στην ατμόσφαιρα. Παράλληλα θα έχουμε κάποιες συννεφιές -κατά τόπους πυκνότερες- οι οποίες θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Λιακάδα θα επικρατήσει το Σάββατο με κάποιες χαμηλές νεφώσεις στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Μέσα στην ημέρα αραιές συννεφιές θα επικρατήσουν αρχικά στα δυτικά και στη συνέχεια και στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι νότιοι, αρκετά δυνατοί στο Ιόνιο στα 7 με 8 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεράσει τα 4 με 6 μποφόρ.

Η ελάχιστη θερμοκρασία θα ανέβει σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει το θερμόμετρο σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με κάποιες χαμηλές νεφώσεις και μέσα στην ημέρα θα επικρατήσουν αραιές συννεφιές, οι οποίες θα γίνουν λιγότερες προς το βράδυ.
Οι άνεμοι νότιοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ, η θερμοκρασία στους 18 με 2 βαθμούς Κελσίου, αλλά με ιδιαίτερα αυξημένη τη σχετική υγρασία.

Στην Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με χαμηλές νεφώσεις ή και περιορισμένη ορατότητα. Στη συνέχεια θα βγάλει ήλιο με λίγα σύννεφα τα οποία θα πυκνώσουν προς το απόγευμα.
Οι άνεμοι νότιοι στα 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 15 με 25 βαθμούς Κελσίου με αυξημένη υγρασία.

Καλός θα είναι ο καιρός και την Κυριακή με καλοκαιρινές θερμοκρασίες μέσα στην ημέρα και κάποια σύννεφα θα εναλλάσσονται με τα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More