Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Κοτάρσκι κράτησε το μηδέν!

 

Δίχως νικητή, αλλά και με δύο αποβολές ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης (0-0), ωστόσο ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έβαλε το… λιθαράκι του με κρίσιμη απόκρουση, προκειμένου να μην υπάρξει μεταβολή στο σκορ κατά της ομάδας του.

Ο Άρης αναδείχθηκε ισόπαλος με τον ΠΑΟΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης” (0-0), με τον Ντόμινικ Κοτάρσκι να έχει καθοριστικές επεμβάσεις με κορυφαία το πέναλτι του Αντρέ Γκρέι στο 51′. Το φινάλε του αγώνα επιφύλασσε σύρραξη μεταξύ των δύο πλευρών και ο διαιτητής του αγώνα αναγκάστηκε να μοιράσει κόκκινες κάρτες σε αμφότερες τις ομάδες.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι άνοιξε με γρήγορο ρυθμό, ωστόσο στο πρώτο δεκάλεπτο δεν σημειώθηκε κάποια μεγάλη φάση. Ωστόσο, οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να “χτίσουν” καλές προύποθέσεις και να απειλήσουν τον αντίπαλο. Ο “δικέφαλος του βορρά” θέλησε να πιέζει ψηλά την ομάδα του Απόστολου Τερζή, ωστόσο οι “κίτρινοι” κατάφερναν να αποφεύγουν με άνεση την εν λόγω πίεση. Στο 27′, ο ΠΑΟΚ είχε καλή στιγμή, όταν ο Νάρεϊ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Αουγκούστο έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 35′ σημειώθηκε η μεγαλύτερη στιγμή του αγώνα από τους γηπεδούχους. Ο Μαντσίνι έκανε εξαιρετική προσπάθεια με μακρινό σουτ και ο Κοτάρσκι έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Εν συνεχεία, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια δίχως σκορ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες μπήκαν… φουριόζες με δυνατές ευκαιρίες. Στο 49′, οι “ασπρόμαυροι” έχασαν μεγάλη ευκαιρία, καθώς ο Μπράντον Τόμας βρέθηκε σε καλή θέση, έκανε την προβολή και ο Κουέστα αποσόβησε τον κίνδυνο, διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 51′, ήταν η σειρά του Άρη να δώσει απάντηση στη μεγάλη ευκαιρία των αντιπάλων του. Η ομάδα του Απόστολου Τερζή κέρδισε το πέναλτι, ο Γκρέι ανέλαβε την εκτέλεση, ωστόσο δεν ήταν καλή και ο Κοτάρσκι μάντεψε σωστά τη γωνία για να μπλοκάρει με ευκολία. Εν συνεχεία, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, ωστόσο δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την κατοχή τους. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, υπήρχε… σύρραξη με τις δύο πλευρές και ο διαιτητής του αγώνα μοίρασε… αποβολές. Το 0-0, πάντως, παρέμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή και οι δύο ομάδες απέσπασαν από ένα βαθμό.

Κίτρινες: 16′ Ντιόπ, 71′ Ντουκουρέ, 75′ Νταμπό / 22′ Τσαούσης, 90+2′ Ίνγκασον, 90+3′ Κούρτιτς

Κόκκινες: 90+6′ Νταμπό / 90+6′ Ελ Καντουρί

Άρης (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, Ντουκουρέ, Ντιόπ (46′ Νταμπό), Μανού Γκαρθία, Ματέο Γκαρσία (81′ Ζερβινιό), Μαντσίνι (81′ Καμάτσο), Γκρέι (63′ Πάλμα).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (58′ Βιεϊρίνια), Ντάντας (59′ Μπίσεσβαρ), Κούρτιτς, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Νάρεϊ, Α. Ζίβκοβιτς (73′ Ελ Καντουρί), Τόμας (63′ Ολιβέιρα).

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More