Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Μπάιντεν χρησιμοποιεί την εφαρμοφή BeReal για να ενθαρρύνει τους πολίτες να κάνουν εμβόλια

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χρησιμοποίησε την εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών BeReal για να ενθαρρύνει τους πολίτες να κάνουν τα ετήσια εμβόλιά τους πριν από την εποχή της γρίπης.

Την Τετάρτη (26/10), ο επίσημος λογαριασμός του προέδρου στο Twitter κοινοποίησε μια φωτογραφία του Μπάιντεν χρησιμοποιώντας την διπλή κάμερα του BeReal.

Got my annual, updated shot today. You should get yours too, for real. https://t.co/jlrmakxHWm. pic.twitter.com/S7lCTSjMaK

— President Biden (@POTUS) October 26, 2022

Σε μια εικόνα που τραβήχτηκε με την οπίσθια κάμερα, ο Μπάιντεν φαίνεται να χαμογελά και να δείχνει τον ώμο του. Ο Μπάιντεν έλαβε το τελευταίο εμβόλιο COVID-19 την Τρίτη, καθιστώντας την τρίτη αναμνηστική του κορονοιού και την πέμπτη δόση εμβολίου.

Στη δεύτερη, μικρότερη εικόνα που τραβήχτηκε με την μπροστινή κάμερα (selfie), ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος Anthony Fauci και ο γενικός χειρουργός των Ηνωμένων Πολιτειών Vivek Murthy φαίνονται να ποζάρουν μαζί.

Ο Μπάιντεν αναφέρεται μάλιστα με χιούμορ στην εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών στη λεζάντα: «Πήρα την ετήσια, ενημερωμένη φωτογραφία μου σήμερα. Θα πρέπει να κάνετε και εσείς τη δική σας, πραγματικά».

Δεν είναι σαφές αν το BeReal χρησιμοποιήθηκε πράγματι για τη δημιουργία της φωτογραφίας του Μπάιντεν. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του προέδρου προσπαθεί να συμβαδίσει με την εποχή και την αλματώδη αύξηση της δημοτικότητας της εν λόγω εφαρμογής.

Το BeReal, μια εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών που έχει χαρακτηριστεί ως το «αντι-Instagram», είχε μια αλματώδη άνοδο τον τελευταίο χρόνο. Έχοντας δημιουργηθεί ως το αντίπαλο δέος των εφαρμογών που ανήκουν στη Meta, το BeReal επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν μόνο μία φωτογραφία την ημέρα και μόνο σε μια τυχαία μεν αλλά καθορισμένη ώρα.

Όταν πατηθεί το κουμπί του κλείστρου, το BeReal καταγράφει ταυτόχρονα δύο εικόνες χρησιμοποιώντας τόσο την μπροστινή όσο και την πίσω κάμερα, καθιστώντας αδύνατη την απόκρυψη πίσω από την κύρια κάμερα. Αυτή η δυνατότητα αμφίδρομης λήψης σημαίνει ότι οι θεατές λαμβάνουν ένα πλήρες στιγμιότυπο από το τι κάνει ηο χρήστης εκείνη τη στιγμή.

Τη Δευτέρα, αποκαλύφθηκε ότι η BeReal εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων, ανεβάζοντας την αποτίμησή της λίγο κάτω από τα 587 εκατομμύρια δολάρια.

Η τελευταία αποτίμηση φέρνει την αξία της BeReal στα 100 δολάρια ανά καθημερινό ενεργό χρήστη, που είναι υπερδιπλάσια από εκείνη ενός χρήστη του Snap ή του Pinterest.

Η BeReal είχε πλέον 20 εκατομμύρια καθημερινούς ενεργούς χρήστες. Πρόκειται για μια επική άνοδο από τα 10 εκατομμύρια καθημερινά ενεργούς χρήστες που είχε η εφαρμογή τον Αύγουστο. Στα τέλη Ιουλίου, είχε αναφερθεί ότι η εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών είχε φτάσει τα 7,9 εκατομμύρια καθημερινά ενεργούς χρήστες στα τέλη Ιουλίου, από 2 εκατομμύρια τον Ιανουάριο.

Πηγή: PetaPixel

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More