Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Μπ. Τζόνσον στο πλευρό του Β. Ζελένσκι – Παρότρυνε όλες τις χώρες να συνεχίσουν την ενίσχυση της Ουκρανίας

Ο Μπόρις Τζόνσον συνεχάρη τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι, που έφερε τους παγκόσμιους ηγέτες μαζί στην Πλατφόρμα για την Κριμαία.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014, η οποία όπως είπε «ήταν ο άμεσος προάγγελος του σημερινού πολέμου και θα έπρεπε να έχουμε την ταπεινότητα να αναγνωρίσουμε ότι δεν αντιλήφθηκαν όλοι την τεράστια τεράστια σημασία αυτού που συνέβαινε εκείνη την εποχή».

Ο Τζόνσον επισήμανε τη σημασία της υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου, ότι καμία «δεν μπορεί να αποκτήσει έδαφος ή να αλλάξει σύνορα με τη δύναμη των όπλων, και επομένως προκύπτει ότι δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την προσάρτηση της Κριμαίας ή οποιουδήποτε άλλου ουκρανικού εδάφους από τη Ρωσία».

Ο Βρετανός προσωρινός πρωθυπουργός, επανέλαβε την δέσμευση της χώρας του και παρότρυνε όλους προς τη συνέχιση του προγράμματος για στρατιωτική, ανθρωπιστική, οικονομική και διπλωματική υποστήριξη που χρειάζεται ο Ουκρανικός λαός, «έως ότου η Ρωσία τερματίσει αυτόν τον αποτρόπαιο πόλεμο και αποσύρει τις δυνάμεις της από ολόκληρη την Ουκρανία».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More