Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο νέος πίνακας τηλεδιοίκησης στη Λάρισα (φωτογραφίες)

Τον νέο πίνακα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα παρουσίασε ο υπουργός Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης την Παρασκευή 7 Απριλίου κατά την ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα των έργων ανάταξης του σιδηροδρόμου αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει σε όλα τα μέτωπα στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την αναβάθμιση του δικτύου και την μεγιστοποίηση των επιπέδων ασφαλείας.

Όπως είπε ο κ. Γεραπετρίτης ο νέος πίνακας θα λειτουργήσει πλήρως όταν λειτουργήσει και η τηλεδιοίκηση η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη τέλος Ιουνίου.

Δείτε τις φωτογραφίες

Τέσσερα τα κέντρα ελέγχου με την ολοκλήρωση της τηεδιοίκησης

Η εγκατάσταση πλήρους τηλεδιοίκησης από την Λάρισα και πάνω θα είναι έτοιμη και λειτουργική έως τέλος Ιουνίου τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης και από τη Λάρισα και κάτω θα είναι έτοιμη τέλος Σεπτεμβρίου.

Εκτίμηση λοιπόν είναι πως από τον Οκτώβριο θα λειτουργεί όλη τη διοίκηση και τα κέντρα ελέγχου τα οποία θα είναι τέσσερα πλέον μαζί με της Λάρισας και θα έχουν υπερτοπικό χαρακτήρα μαζί με της Κορίνθου, του Μενιδίου και της Θεσσαλονίκης, καλύπτοντας συνολικά όλο το δίκτυο.

Τα υπόλοιπα έργα ανάταξης του δικτύου προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, δηλαδή φωτοσήμανση από κοινού με την τηλεδιοίκησης και το ETCS, τα οποία είναι συστήματα αλληλένδετα μεταξύ τους. Άμεσα αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι παρεμβάσεις στη γραμμή Αθήνα – Κιάτο. Σήμερα (7/4) ξεκίνησαν και τα δρομολόγια μέχρι τη Μαγούλα και μέχρι το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσουν και τα δρομολόγια μέχρι το Κιάτο και κατ επέκταση και η γραμμή έως το Αίγιο.

Την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί, σύμφωνα με τον κύριο Γεραπετρίτη ένα μνημόνιο συνεργασίας με τους γαλλικούς σιδηροδρόμους σε επίπεδο οργανωτικό και λειτουργικό με τον ΟΣΕ, δηλαδή θα αφορά σε θέματα προσωπικού, εκπαίδευσης, μετεκπαίδευσης αλλά και σε θέματα διαρθρωτικών παρεμβάσεων. Παράλληλα να πούμε τρέχουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη 450 και πλέον εργαζομένων καλύπτοντας και με φύλλα και στα αυτόματα συστήματα ισόπεδων διαβάσεων αλλά και νευραλγικές θέσεις στο δίκτυο όπως σε εργαζόμενους του ΟΣΕ όπως σταθμάρχες και κλειδί.

Μετά το Πάσχα αναμένεται και το πόρισμα για το δυστύχημα των Τεμπών από την Επιτροπή, ενώ τέλος το υπουργείο έχει ζητήσει από την Hellenic Train να δρομολογήσει εκπτωτικά προγράμματα σε νέους έως 25 ετών αλλά και σε φοιτητές, 50% είναι το εκπτωτικό πρόγραμμα που έχει ζητήσει ο κ. Γεραπετρίτης και αφορούν στα δρομολόγια του Intercity στο βασικό τμήμα του δικτύου Αθήνα Θεσσαλονίκη, ενώ δεν αποκλείεται να επεκταθεί το πρόγραμμα, εφόσον αποφασιστεί, και στον προαστιακό.

Ρεγγίνα Σαβούρδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More