Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Νικόλας Ανδρικόπουλος στην ΕΡΤ3: «Η εθνική ομάδα στίβου είναι σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο»

O Νικόλας Ανδρικόπουλος αναδείχθηκε ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης στο τριπλούν, στον κλειστό στίβο, στην Κωνσταντινούπολη και μοιράστηκε την εμπειρία της διάκρισης ζωντανά στην εκπομπή “Ο Κόσμος των Σπορ“, της ΕΡΤ3.

Ο Έλληνας τριπλουνίστας με άλμα στα 16.58μ. κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και σε δηλώσεις του τονίζει ότι ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση και θα ήταν ανταγωνιστικός. Παράλληλα αναφέρθηκε και στις διακρίσεις της ελληνικής αποστολής εν γένει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Δεν είχε ξεκινήσει πολύ καλά η σεζόν, δεν είχαμε βέβαια και πολλούς αγώνες να αγωνιστούμε. Προσπάθησα μέσα στη σεζόν να βελτιώσω τα τεχνικά λάθη που έκανα, γιατί σωματικά ήμουν καλά, οπότε ερχόμενος με φόρα από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που ένιωσα ότι είμαι πολύ καλά, ήξερα ότι μπορώ να είμαι ανταγωνιστικός».

Για το ότι στην πρώτη θέση ήταν ο Πέδρο Πισάρντο:

«Είναι τα τελευταία χρόνια ο καλύτερος τριπλουνίστας στον κόσμο και μόνο, που αγωνίζεσαι με τέτοιους αθλητές είναι από μόνο του, σπουδαίο».

Για το αν έχει κάποια προτίμηση, ανοιχτό ή κλειστό στίβο:

«Μ’ αρέσουν εξίσου. Πιο παλιά ήμουν καλύτερος στον ανοιχτό από ότι στον κλειστό. Τώρα τα τελευταία χρόνια έχω αρχίσει και αγωνίζομαι καλύτερα και στον κλειστό, οπότε νομίζω ότι και στις δύο αγωνιστικές περιόδους μπορώ να είμαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση».

Για τον επόμενο στόχο του, αλλά και τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι:

«Υπάρχει πρώτα στο πρόγραμμα το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου που σίγουρα είναι στόχος να αγωνιστώ εκεί, αλλά και το Μπρούνο Τζάουλι, το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ομάδων. Αυτοί είναι οι κύριοι στόχοι της σεζόν, αλλά θα υπάρχουν και άλλα μίτινγκ που θα αγωνιστώ».

Για την εν γένει συμμετοχή της ελληνικής αποστολής και τη συγκομιδή μεταλλίων:

«Γενικά η εθνική ομάδα στίβου είναι σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Όλα τα παιδιά, που συμμετέχουν σε μία τέτοια διοργάνωση έχουν καταφέρει κάτι σπουδαίο, γιατί δεν είναι εύκολο να πετύχεις τα κριτήρια που χρειάζονται για να αγωνιστείς και μόνος σε μια τέτοια διοργάνωση. Είναι καλό γιατί στην εθνική ομάδα υπάρχουν όλων των ηλικιών αθλητές, έμπειροι, πιο νέα παιδιά, παιδιά που τώρα μπήκαν. Αυτό την χαρακτηρίζει και ο ένας βοηθάει τον άλλον και έρχονται και αυτά τα αποτελέσματα».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More