Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ρονάλντο ετοιμάζει “Φαραωνική” έπαυλη τεράστιων διαστάσεων και ξεσηκώνει πολλές αντιδράσεις

Οι κατασκευαστικές εργασίες για την έπαυλη του Κριστιάνο Ρονάλντο σε “νοσοκομειακό μέγεθος” κοντά στη Λισαβόνα βρίσκονται ένα χρόνο πίσω από το χρονοδιάγραμμα, σε ένα εφιαλτικό σενάριο που εξοργίζει τους μελλοντικούς γείτονες του σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Πορτογαλία.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Look, ο Ρονάλντο και η σύντροφός του Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ έχουν εξοργίσει τους γείτονες με την εκτέλεση εκτεταμένων εργασιών στο ακίνητο αξίας 28 εκατομμυρίων λιρών, οι οποίες συνεχίζονται για περισσότερα από τρία χρόνια και θα συνεχιστούν για τουλάχιστον άλλους 12 μήνες.

Ένα βίντεο από τον περασμένο μήνα έδειξε ότι υπάρχουν ακόμη πολλές εργασίες που πρέπει να γίνουν στην έπαυλη -την οποία οι ντόπιοι αποκαλούν υποτιμητικά ως “πυραμίδα του Φαραώ Ρονάλντο”- και έμοιαζε τότε με εργοτάξιο.

Λόγω της δημοτικότητας του Ρονάλντο, αρκετά μέσα ενημέρωσης και YouTubers έχουν δημιουργήσει περιεχόμενο σχετικά με την έπαυλη, πράγμα που σημαίνει ότι η τοποθεσία της είναι γνωστή στο πορτογαλικό κοινό.

Αναμένεται ότι, όταν αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο, ο Ρονάλντο και η οικογένειά του θα περνούν το χρόνο τους μεταξύ της Μαδρίτης – έδρα της πρώην ομάδας του Ρεάλ Μαδρίτης – και κοντά στην ακτή της Λισαβόνας.

Αλλά οι γείτονες είναι κατανοητό ότι έχουν “βαρεθεί” με το συνεχιζόμενο έργο, με έναν να λέει: “Χτίζουν εδώ και τρία χρόνια. Το σπίτι είναι τόσο μεγάλο που μοιάζει με νοσοκομείο.

Ο δρόμος μου είναι κλειστός εδώ και μήνες, ο κήπος μου είναι γεμάτος σκόνη. Και όλα αυτά εξαιτίας της “πυραμίδας” του Φαραώ Ρονάλντο.

Το έργο αναμενόταν αρχικά να κοστίσει 10 εκατομμύρια λίρες, προτού η τιμή στη συνέχεια αυξηθεί σε 17 εκατομμύρια λίρες και τώρα σε 28 εκατομμύρια λίρες.

Μια λέσχη γκολφ κοντά στην έπαυλη έπρεπε να μεταφερθεί, γεγονός που αποτελεί έναν παράγοντα πίσω από το αυξημένο κόστος. Ο Ρονάλντο λέγεται ότι προσπάθησε να αγοράσει το γήπεδο γκολφ για να του παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά η προσφορά του απορρίφθηκε.

Η έπαυλη του Ρονάλντο πρόκειται να περιλαμβάνει μια τεράστια γυάλινη πισίνα με υποβρύχιο διάδρομο. Ο 38χρονος θέλει ένα κύριο υπνοδωμάτιο που θα έχει μέγεθος 1.000 τετραγωνικά πόδια ως μέρος αυτού που πιστεύεται ότι είναι η πιο ακριβή ανάπτυξη ακινήτων στην Πορτογαλία.

Οι γείτονες φέρονται επίσης να ανησυχούν ότι το ακίνητο θα έχει οπτική επαφή με τους κήπους τους και εν μέσω των προβλημάτων έχουν εγερθεί αμφιβολίες για το αν ο Ρονάλντο, που τώρα παίζει στη Σαουδική Αραβία, θα μετακομίσει ποτέ.

Ο Ρονάλντο έχει επίσης στην κατοχή του μια πολυτελή βίλα στο Τορίνο της Ιταλίας από την εποχή που αγωνιζόταν στη Γιουβέντους, καθώς και μια έπαυλη 4,8 εκατ. λιρών σε ένα περιφραγμένο οχυρό που ονομάζεται La Finca κοντά στη Μαδρίτη.

Εκτός από αυτό, ο Ρονάλντο μπορεί να υπερηφανεύεται για μια επταώροφη πολυκατοικία στο Φουντσάλ στο νησί της γέννησής του, τη Μαδέρα.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More