Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Χ. Αθανασιάδης ομιλητής σε εκδήλωση του ΣΙΜΕΑ για να τιμηθεί η Εθνική Αντίσταση (ήχος)

Στην καθιερωμένη επετειακή εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Ιστορίας και Μνήμης της Εθνικής Αντίστασης (ΣΙΜΕΑ) για να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση, την αφιερώνει στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο καθηγητής ιστορίας και συγγραφέας πολλών ιστορικών βιβλίων Χάρης Αθανασιάδης ,ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ». Πόσα οφείλει το Πολυτεχνείο στην Αντίσταση;

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου στις 7 μμ στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου (2ας Νοεμβρίου –Ξενοφώντος). Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ΙΑΚΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

“Το Πολυτεχνείο διαφέρει από τις δύο εθνικές επετείους, την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου, διότι εδώ ο εχθρός δεν είναι εθνικός αλλά πολιτικός. Το Πολυτεχνείο δεν υμνεί το έθνος αλλά και την αντίσταση και τη δημοκρατία. Το Πολυτεχνείο συνομιλεί με το παρελθόν της αντίστασης. Το Πολυτεχνείο χρωστάει αρκετά στην Αντίσταση διά της τεθλασμένης, μέσα από μνήμες και οχι φυσικά γεγονότα και πρόσωπα. Απέχουν μεταξύ τους 30 χρονια και το Πολυτεχνείο έγινε από μια διαφορετική γενιά από την προηγουμενη, ωστόσο αυτή η παλιά γενιά ήταν εν ζωή και οι μνήμες τους ασκούσαν σημαντικές επιρροές”, επισημαίνει ο κ. Αθανασιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξή του

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More