Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο όμιλος Canal+ «έτοιμος» να επενδύσει 1 δισ. ευρώ στον γαλλικό κινηματογράφο τα επόμενα 5 χρόνια

«Το Canal+ είναι έτοιμο να δεσμευτεί στον γαλλικό κινηματογράφο με μια επένδυση άνω του 1 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια, επειδή πιστεύουμε ότι πρέπει να δώσουμε σταθερότητα, βιωσιμότητα στον γαλλικό κινηματογράφο», δήλωσε ο πρόεδρος του καναλιού, Μαξίμ Σααντά, σε συνέντευξή του στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RTL.

Το Canal+ είχε ανακοινώσει πριν από ένα χρόνο μια επένδυση ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ για τρία χρόνια. Σύμφωνα με τους γαλλικούς κανονισμούς, μια ταινία πρέπει να περιμένει έξι μήνες μετά την έξοδό της στις αίθουσες για να μεταδοθεί από την τηλεόραση, κάτι που έχουν επικρίνει πλατφόρμες όπως η Disney+.

Το Canal+, που ιδρύθηκε το 1984, κατέχει δεσπόζουσα θέση στο γαλλικό τοπίο της συνδρομητικής τηλεόρασης και είναι επίσης ισχυρός επενδυτής στον κινηματογραφικό τομέα. Ο όμιλος ισχυρίζεται ότι διαθέτει σχεδόν 24 εκατομμύρια συνδρομητές. Εκτός από τις συμφωνίες με αμερικανικές πλατφόρμες όπως η Disney+ και η Paramount, ο όμιλος μόλις ανακοίνωσε την εξαγορά του καναλιού OCS, το οποίο μετέδιδε παραγωγές της HBO στη Γαλλία.

Πηγή: AFP

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More