Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πάτρα: Ο Ευρωπαϊκός Δρόμος Παγωτού περνάει από εδώ

Το έργο GELATOn the ROAD παρουσιάστηκε σήμερα στην Πάτρα. Στο έργο συμμετέχει η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μαζί με έντεκα ακόμη χώρες και δύο ευρωπαϊκούς οργανισμούς.

Το έργο δημιουργεί τον πρώτο Ευρωπαϊκό Δρόμο Παγωτού (European Road of Gelato) με στόχο την προώθηση και τη διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας της Ευρώπης γύρω από το παγωτό, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Μάριος Πραπόπουλος, υπεύθυνος του έργου. Στο έργο συμμετέχουν 12 διαφορετικές χώρες της ΕΕ (Ιταλία, Βέλγιο, Ελλάδα, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Σερβία, Σλοβενία, Κροατία, Αυστρία, Ισπανία, Πολωνία, Βουλγαρία) και 14 ευρωπαϊκοί οργανισμοί:

Φιλοδοξία του έργου είναι η δημιουργία ενός “Ευρωπαϊκού δρόμου παγωτού” στα πρότυπα των “Δρόμων του κρασιού”, πρόσθεσε. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, θα στηθεί σε κάθε μια από τις 12 συμμετέχουσες χώρες ένα κινητό μουσείο παγωτού πλαισιωμένο με παράλληλες εκδηλώσεις γαστρονομίας, εκπαίδευσης & διαγωνισμό γεύσεων, στα πλαίσια ενός τριήμερου φεστιβάλ που μέλλει να διοργανωθεί.

Το GELATOn the ROAD βασίζεται σε κριτήρια της περιβαλλοντικής αειφορίας, στη ποιότητα των πρώτων υλών & των τελικών προϊόντων, καθώς και στη υιοθέτηση καινοτομιών στην παραγωγή Gelato, κατέληξε ο κ. Πραπόπουλος.

Ρεπορτάζ Μ. Βασιλάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More