Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πένθος και οδύνη για τα θύματα των Τεμπών στο 40ήμερο μνημόσυνο – Ζητούν δικαίωση οι συγγενείς

Ανείπωτη η θλίψη σήμερα στον τόπο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, στην τέλεση του 40ήμερου μνημόσυνου για τα αδικοχαμένα θύματα.

Γονείς με τα πρόσωπα χαρακωμένα από τον πόνο έφθασαν στο σημείο και με δάκρυα και σπαρακτικές κραυγές φώναζαν τα ονόματα των παιδιών τους που χάθηκαν. Αφήνουν λουλούδια, ανάβουν κεριά στο σημείο της τραγωδίας και ένα αναπάντητο γιατί μπλέκεται με τους λυγμούς τους

Συγγενείς και φίλοι ζητούν δικαίωση για τους ανθρώπους τους που χάθηκαν τόσο άδικα και ταυτόχρονα ξεσπούν ζητώντας την απόδοση ευθυνών, όσο ψηλά και αν φτάνουν. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως συστήνεται σύλλογος πληγέντων του δυστυχήματος και απευθύνεται κάλεσμα σε συγγενείς και διασωθέντες, να τον πλαισιώσουν ώστε όλοι μαζί να αγωνιστούν για τη δικαίωση τους.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσας κ. Ιερώνυμος εκπροσωπώντας τον μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος ο οποίος απευθύνθηκε με λόγια παρηγοριάς στους συγγενείς των θυμάτων αλλά και στους διασωθέντες επιβάτες. “Οφείλω να πω, πως κάποιες δοκιμασίες δεν ξεχνιούνται ποτέ και δεν ξεπερνιούνται. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι αυτές οι αφορμές είναι ο μοχλός που πιέζει ώστε κάποια πράγματα να μην είναι πάντα τα ίδια και να αλλάζουν προς το καλύτερο. Ο πόνος απαλύνεται όταν διασφαλίζεται ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More