Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πήλιο: Χιονίζει στα Χάνια – Με αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία από Χάνια ως Ζαγορά

Χιονόπτωση στις περιοχές με υψόμετρο από 600 μέτρα και πάνω, παρατηρείται στην Μαγνησία και ειδικότερα στο Πήλιο. Στα Χάνια συγκεκριμένα, το ύψος του χιονιού έχει φτάσει στους 20 πόντους, με τα μηχανήματα αποχιονισμού της Περιφέρειας να επιχειρούν συνεχώς, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Η δε, θερμοκρασία σημείωσε αξιόλογη πτώση και ενδεικτικά, στις 10 το πρωί της Κυριακής, έδειχνε -5 βαθμούς κελσίου στην κορυφή του Πηλίου, ενώ στην πόλη του Βόλου ήταν +5 βαθμοί.

Σύμφωνα με ενημέρωση του τμήματος Τροχαίας Βόλου είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο τμήμα από Χάνια μέχρι Ζαγορά. Επισημαίνεται ωστόσο, ότι οι οδηγοί των οχημάτων είναι υποχρεωμένοι να φέρουν μαζί τους αλυσίδες, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, σε ενδεχόμενο τροχονομικό έλεγχο μπορεί να τους βεβαιωθεί παράβαση.

Να σημειωθεί ότι, παρά το χιόνι σήμερα, το Χιονοδρομικό Πηλίου είναι κλειστό, καθώς τα φαινόμενα είναι σε εξέλιξη.

Όσον αφορά στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ανεκτέλεστα θα παραμείνουν τα δρομολόγια από και προς τις Βόρειες Σποράδες, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν και φθάνουν σε ένταση τα 7 με 8 μποφώρ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More