Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παγκόσμια ημέρα σκέψης οδηγισμού- προσκοπισμού

Η παλαιά και η νέα γενιά προσκόπων της Λάρισας συναντώνται για να γιορτάσουν την παγκόσμια ημέρα «Σκέψης και Φιλίας», τιμώντας τον Baden Powel, ιδρυτή του  Προσκοπισμού.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μίνα Μαυρογιάννη συσκέπτεται μαζί με μεγαλύτερους  και νεότερους προσκόπους.    

110 χρόνια έχουν περάσει από το 1914 όταν ο προσκοπισμός έκανε τα πρώτα βήματά  του στην Ελλάδα. Ένας αιώνας εθελοντισμού και παιδαγωγικής εκπαίδευσης στα πανανθρώπινα ιδανικά.

Η ιδέα να υπάρχει μια ειδική ημέρα του χρόνου, αφιερωμένη στους Οδηγούς όλου του κόσμου, γεννήθηκε το 1926, αναφέρει ο Βαγγέλης Ρηγόπουλος, δημοσιογράφος-πρώην πρόσκοπος.

Ο Βαγγέλης Γιαννακός άρχισε να ασχολείται με τον προσκοπισμό από το δημοτικό. Σίγουρα παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα οι πρόσκοποι δίνουν το παρόν σε κάθε περίσταση καταστροφών συνδράμοντας τους ανθρώπους.  

Επί 120 χρόνια ο προσκοπισμός διδάσκει στα παιδιά αρχές και αξίες, έναν τρόπο ζωής που σέβεται το περιβάλλον και το πιο σημαντικό το πνεύμα της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της συμβίωσης. Δεν είναι τυχαίο που ακόμη και σήμερα σε έναν κόσμο τεχνολογικά ανεπτυγμένο όσο ποτέ στο παρελθόν εμπνέει και έχει  150 εκατ. μέλη, δηλαδή τους αυριανούς ηθικούς και υπεύθυνους πολίτες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More