Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παγκόσμια προβολή με τον κορυφαίο διεθνή ποδηλατικό αγώνα στην Ολυμπία

Την δυνατότητα μιας ακόμη προβολής για την Δυτική Ελλάδα θα δώσει η διοργάνωση του πρώτου διεθνή ποδηλατικού αγώνα L’Etape Greece, By Tour De France, που θα λάβει χώρα στην Αρχαία Ολυμπία την 1η Απριλίου του 2023. Πρόκειται για τον δημοφιλέστερο και πλέον διάσημο ποδηλατικό αγώνα του κόσμου.

Στην παρέμβαση του ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, από το βήμα της συνέντευξης τύπους σημείωσε ότι τα οφέλη για την Ελλάδα από την διοργάνωση του εν λόγω αγώνα είναι πολλαπλά.

«Δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία για την προβολή του “brand” της Αρχαίας Ολυμπίας, μέσα από αυτόν τον αγώνα», σημειώνοντας ότι το υπουργείο και ο ΕΟΤ συγκεκριμένα θα συμβάλλουν στην προβολή του.

Στον ποδηλατικό αγώνα αναμένεται να συμμετάσχουν 1.500 αθλητές ενώ συνολικά αναμένονται 2.500 και πλέον επισκέπτες για το L’Etape Greece, αναμένεται να ξεπεράσουν τους 2.500.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Λευτέρης Αυγενάκης, υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, έκανε λόγο για μια μοναδική επιτυχία του ποδηλατικού κινήματος στην Ελλάδα, αναφορικά με την διοργάνωση του ποδηλατικού αγώνα και πρόσθεσε ότι η χώρα μας είναι πιο δυνατή και ικανή από ποτέ ώστε να προσελκύει μεγάλους διεθνείς αγώνες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More