Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παγκόσμια συγκίνηση για την Ελισάβετ – Ηγέτες αποτίουν φόρο τιμής στη μακροβιότερη μονάρχη

Με την Βρετανία βυθισμένη στο πένθος, και τους χιλιάδες Βρετανούς και επισκέπτες να αποτείνουν φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ, στις πύλες του ανακτόρου Μπάκινγχαμ, κλείνει ένας μακρύς κύκλος βασιλείας και παγκόσμιας ιστορίας 70 ετών.

Ο Κάρολος ο Γ’, αποχαιρέτησε την βασίλισσα Ελισάβετ, στο πρώτο του τηλεοπτικό διάγγελμα στο βρετανικό λαό.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η σύντομη αναφορά του βασιλιά Καρόλου Γ’ στον Χάρι και την Μέγκαν, σε αντίθεση με την εκτεταμένη περιγραφή των αρμοδιοτήτων που αναλαμβάνει ο Πρίγκηπας Ουίλιαμ.

Οι προετοιμασίες για την βασιλική κηδεία βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, ενώ η στέψη του βασιλιά Καρόλου θα καθυστερήσει αρκετούς μήνες, λόγω του εθνικού πένθους.

Η οικογένεια επιστρέφει στο Λονδίνο

Εν μέσω εθνικού και προσωπικού πένθους τα μέλη της βασιλικής οικογένειας συγκεντρώνονται στο Λονδίνο. Ο πρώτος που προσγειώθηκε στην πρωτεύουσα ήταν ο πρίγκιπας Χάρι που δεν πρόλαβε να φτάσει στο Μπαλμόραλ εγκαίρως για ν’ αποχαιρετήσει τη γιαγιά του.

Τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στις τελευταίες της στιγμές είχε δίπλα της μόνο τον Κάρολο και την κόρη της πριγκίπισσα Άννα.

Κι ενώ έξω από το Μπάκινχαμ ο κόσμος τραγουδούσε συγκινημένος «ο Θεός Σώζοι το Βασιλιά», ο Έλτον Τζον τίμησε την Ελισάβετ από το Τορόντο του Καναδά με το δικό του τρόπο.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ήταν ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ανθρώπους στον κόσμο, καθώς ήταν η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας, συμπληρώνοντας 70 χρόνια παρουσίας στον θρόνο.

Γεννήθηκε ως πριγκίπισσα Ελισάβετ Αλεξάντρα Μέρι Γουίντσορ στις 21 Απριλίου του 1926. Ήταν το πρωτότοκο παιδί του Δούκα του Γιορκ, του βασιλιά Γεωργίου VI.

Από τα 25 της χρόνια έγινε Βασίλισσα και έχει δει να αλλάζουν 15 Πρωθυπουργοί της χώρας της και 14 Προέδροι των ΗΠΑ.

Έχει ζήσει από την συρρίκνωση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας μέχρι την Βρετανία του Brexit.

Διαβάστε όλες τις σχετικές με τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ ειδήσεις και πλούσια αφιερώματα στο ertnews.gr

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More