Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την εθνική τραγωδία – Μικροένταση και επεισόδια με μολότοφ

Σε εξέλιξη βρίσκεται συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε Ηλεκτρικό και Μετρό αλλά και άλλων φορέων και σωματείων για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών στο κέντρο της Αθήνας με τον αριθμό των συγκεντρωμένων να φτάνει τις 12.000. Αυτή την ώρα υπάρχει μικροένταση και επεισόδια με ρίψεις μολότοφ με την αστυνομία να απαντά με χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Οι περισσότεροι διαδηλωτές κατευθύνονται προς τα Προπύλαια, ενώ άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα και καδρόνια στα χέρια κινούνται προς το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έδωσε το παρών και ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι «τα κροκοδείλια δάκρυα και οι εκ των υστέρων συγγνώμες δεν συγκινούν πλέον κανέναν. Σήμερα, μετά από αυτήν την τραγική, την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, η μοναδική ίσως ελπίδα, ένας τόνος αισιοδοξίας είναι οι μεγάλες κινητοποιήσεις του εργαζόμενου ελληνικού λαού, είναι οι κινητοποιήσεις κυρίως της νεολαίας, των μαθητών, των φοιτητών, οι μεγάλες και συγκινητικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Έτσι μόνο δεν θα παραγραφούν οι ευθύνες, έτσι μόνο δεν θα ξεχαστεί αυτό το έγκλημα, έτσι μόνο “θα φτάσει το μαχαίρι ως το κόκκαλο”, για να αποδοθούν οι τεράστιες ευθύνες που υπάρχουν και στο κράτος, στον κρατικό μηχανισμό, στις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα όλες – της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ- στην ιδιωτική εταιρεία, στη μεγάλη αυτή μονοπωλιακή, ιταλική εταιρεία και βεβαίως στους άλλους, τους υπόλοιπους, όσους εμπλέκονται ατομικά σε αυτό το έγκλημα».

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Παρά την 24ωρη απεργία οι συρμοί κινούνται κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα για να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό και στο Μετρό. Καλούν τους πολίτες σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα.

Ακινητοποιημένα είναι το Σαββατοκύριακο τα τρένα και ο προαστιακός λόγω της 48ωρης απεργίας των Σωματείων Εργαζομένων στον σιδηρόδρομο. Κανονικά λειτουργεί το Τραμ.

Ένταση και στη Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε στον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που νωρίτερα είχαν αναρτήσει πανό διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να κατεβάσουν το πανό. Οι διαδηλωτές τους εμπόδισαν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απωθήσουν.

Στο σημείο έφτασε και το ΕΚΑΒ, καθώς κατά τη συμπλοκή, σύμφωνα με καταγγελίες, τραυματίστηκαν δύο διαδηλωτές.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More