Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παναμάς: Συντριβή ελικοπτέρου σε ορεινή περιοχή – Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος

Ελικόπτερο της SENAN (Servicio Nacional Aeroval, Εθνική Αεροναυτική Υπηρεσία) συνετρίβη σε ορεινή περιοχή του Παναμά, στο πλαίσιο επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης, ενώ αγνοείται ακόμη ένα μέλος του πληρώματος.

Σύμφωνα με το newsroompanama.com το ελικόπτερο τύπου AN-141 χάθηκε από τα ραντάρ προχθές Κυριακή, και στη συνέχεια εντοπίστηκε σε ορεινή περιοχή, στα σύνορα μεταξύ των επαρχιών Coclé και Veraguas.

Το αεροσκάφος βρισκόταν σε αποστολή βοήθειας (μεταφορά προσωπικού και φορτίου) από τους αεροσταθμούς του ναυτικού στις ακτές της Καραϊβικής.

Τα πτώματα δυο μελών του πληρώματος εντοπίστηκαν μετά τη συντριβή ελικοπτέρου , όμως το τρίτο αγνοείται, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Τρίτη.

Μονάδες των ειδικών δυνάμεων, που κλήθηκαν να ξεπεράσουν πολλές δυσκολίες, δεν μπόρεσαν να φθάσουν στο δυσπρόσιτο σημείο της συντριβής παρά χθες Τρίτη.

Επιτόπου βρέθηκαν τα πτώματα του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη. Οι έρευνες συνεχίζονται για να βρεθεί τρίτο μέλος του πληρώματος.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελούνταν από τους: Πλοίαρχο Χαβιέ Χινεστρόζα (πιλότος), Ταγματάρχη Φέλιξ Μπαρέρα (συγκυβερνήτης) και ανθυπασπιστή Έκτορ Ατένσιο (τεχνικός), ανέφερε η υπηρεσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP,newsroompanama.com
Φωτ.: EFE FILE/Alejandro Bolíva

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More