Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Εκδήλωση για τους εθελοντές πολιτικής προστασίας

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σε συνεργασία με τη ΔΥΟΠΠ (Δίκτυο για την Υποστήριξη της λειτουργίας και την Εκπαίδευση των εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας), στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου VOLUnteer, διοργανώνει διήμερη εκδήλωση, με αντικείμενο την υποστήριξη εθελοντών πολιτικής προστασίας, στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2023.
 
Η εκδήλωση της πρώτης ημέρας (25/9/2023), η οποία αφορά σε Δράση εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης εθελοντών πολιτικής προστασίας (2ο χλμ Τριαδίου – Θέρμης, Τριάδι), και ώρα  18.00 έως 21.00.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο κ. Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης.
Στη συνέχεια, τον λόγο θα λάβουν ειδικοί επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων πολιτικής προστασίας, και συγκεκριμένα:  ο κ. Τριαντάφυλλος Μπουχούνας, (Δασολόγος / Περιβαλλοντολόγος, Msc / Τεχνικός Σύμβουλος ΔΥΟΠΠ), θα πραγματοποιήσει παρουσίαση του έργου, οι κ.κ. Στέλιος Βαϊρλής, (Πρόεδρος ΕΔΟΜΑΚ / Αντιπρόεδρος ΕΟΠΠ), και Γιώργος Μουτεβελής, (Υπ. Πολιτικής Προστασίας ΛΕΦΕΔ), θα αναφερθούν στη συμβολή των εθελοντών στις Πυρκαγιές του Έβρου, ενώ ο κ. Νίκος Γεωργουλέτης, (Αντιπρόεδρος ΛΕΦΕΔ) και η κ. Ντία Παυλικιάνη, (Υπ. Εκπαίδευσης Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Θέρμης), θα αναδείξουν, αντίστοιχα, τη συμβολή των εθελοντών στις Πλημμύρες του Θεσσαλικού Κάμπου.                                                 
Θα ακολουθήσει προβολή υλικού και απολογισμός πεπραγμένων από το έργο των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας στις Πλημμύρες του Θεσσαλικού Κάμπου. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συζήτηση και διατύπωση προβληματισμών στο πλαίσιο Ανοιχτής Στρογγυλής Τράπεζας.
 
Η δεύτερη εκδήλωση (26/9/2023), περιλαμβάνει επίδειξη εξοπλισμού του Προγράμματος VOLUnteer, καθώς και παρουσίαση και βράβευση εθελοντικών ομάδων. Θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Παραμάνας στη Θέρμηστις 19.30.
 
Σημειώνεται πως το έργο VOLUnteer αποσκοπεί στη δημιουργία ενός επιχειρησιακού διασυνοριακού δικτύου εθελοντών και φορέων πολιτικής προστασίας, για τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών στη διασυνοριακή περιοχή,  δομημένου στη βάση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος που περιλαμβάνει κοινές εκπαιδευτικές ενότητες και οδηγούς και καινοτόμα επιχειρησιακά εργαλεία τεχνολογίας. Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, φορέας διοργάνωσης της εκδήλωσης, αποτελεί Δικαιούχο του έργου, όπως και η  ΔΥΟΠΠ (επικεφαλής Δικαιούχος), ενώ το εταιρικό σχήμα, από την πλευρά της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας συμπληρώνει ο φορέας PROTECTION AND RESCUE DIRECTORATE.
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος INTERREG IPA Cross Border Cooperation Programme “Greece – Republic of North Macedonia 2014-2020” και χρηματοδοτείται από πόρους ευρωπαϊκούς και των συμμετεχουσών χωρών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και στις δύο εκδηλώσεις.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More