Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών

 

 Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών. Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Αντώνιος Ρεγκάκος, εκφώνησε ομιλία με θέμα: «Οι ανθρωπιστικές σπουδές στο Ανθρωπόκαινο». Ο Γενικός Γραμματεύς, κ. Χρήστος Ζερεφός, ανλαγνωσε την Έκθεση με θέμα «Το έργο της Ακαδημίας κατά το έτος 2022».

Στη συνέχεια, απονεμήθηκαν μετάλλια, βραβεία και έπαινοι στους τιμώμενους της Ακαδημίας Αθηνών για το έτος 2022 και προκηρύχθηκαν τα νέα βραβεία για το έτος 2023. Χρυσό Μετάλλιο απονεμήθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας για την επί σειρά ετών κατάσταση επαγρύπνησης και ετοιμότητας. Αργυρό Μετάλλιο απονεμήθηκε στον Ομότιμο καθηγητή Καρδιολογίας και εκ των εγκυρότερων καρδιολόγων στην Ελλάδα και διεθνώς κ. Βασίλειο-Διονύσιο Κόκκινο, ως ένδειξη αναγνώρισης και έκφραση τιμής για το πλουσιότατο κλινικό, διδακτικό, ερευνητικό και κοινωνικό του έργο. Βραβείο απονεμήθηκε στον πρώην Πρέσβη της Ελλάδος στο Κάιρο κ. Νικόλαο Γαριλίδη. Τέλος το Βραβείο Αικατερίνης Π. Οικονόμου, απονεμόμενο σε γυναικεία οργάνωση-σωματείο για εξαίρετη πράξη ή δράση κοινωνικής ευποιίας και φιλανθρωπίας απονεμήθηκε στην κυρία Ειρήνη Κατσοτούρχη – Θηραίου ή αλλιώς “κυρά Ρηνιώ”, μοναδική κάτοικο της βραχονησίδας Κίναρος.

Επίσης, βραβεύτηκαν αξιόλογοι επιστήμονες, σπουδαστές, αλλά και άνθρωποι που με την εργασία τους προσφέρουν σημαντικό έργο. Ένας από αυτούς ήταν και ο Ιωάννης Κορομβόκης ο οποίος μέσω της ραδιοφωνικής του εκπομπής “Διαδρομές Ζωής” στο Σίδνεϋ προβάλλει ανθρώπους του πολιτισμού, των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών και χτίζει γέφυρες με την Ελλάδα. Επίσης, βραβεύτηκε η Βικτωρία Καρέλια η οποία παραχώρησε την προσωπική της συλλογή παραδοσιακών ελληνικών φορεσιών και δημιούργησε ένα μουσείο κόσμημα στην Καλαμάτα, το οποίο όλοι αξίζει να το επισκεφθούν για να θαυμάσουν μία από τις πληρέστερες συλλογές ελληνικών ενδυμασιών σε πανελλήνιο επίπεδο. Έπαινος απονεμήθηκε στην κα Μιμή Ντενίση για τη συμβολή της στη διάδοση και διάσωση της ιστορίας της Μικρασίας με την ταινία της “Σμύρνη μου αγαπημένη”.

Αναρτημένη στην ιστοσελίδα http://www.academyofathens.gr/ είναι η Έκθεση Πεπραγμένων της Ακαδημίας έτους 2022.

Ο πίνακας τιμωμένων της Ακαδημίας Αθηνών ανακοινώθηκε στην κατωτέρω ιστοσελίδα:

Πίνακας Τιμωμένων Πανηγυρικής Συνεδρίας 20ης Δεκεμβρίου 2022 | Ακαδημία Αθηνών (academyofathens.gr)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More