Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πανσαμιακή επιτροπή Ειρήνης: Συλλαλητήριο αλληλεγγύης για τον λαό της Παλαιστίνης

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης συνδιοργανώνουν η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ, το Παράρτημα Σάμου της ΠΕΑΕΑ και οι Γυναικείοι φορείς μέλη της ΟΓΕ, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Πυθαγόρα.

Τα μέλη των συλλόγων και των σωματείων ενώνουν τις φωνές τους «με τους λαούς όλης της γης που εκφράζουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, κόντρα σε Κυβερνήσεις, αστικά κόμματα, ΜΜΕ, τρολ του ίντερνετ, μηχανισμούς πρεσβειών κ.α. που επιδιώκουν να ταυτίσουν την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό με «τρομοκρατία», και φτάνουν μέχρι την ποινικοποίηση, της εμφάνισης της σημαίας της Παλαιστίνης» αναφέρει το σχετικό κάλεσμα.

Απαιτούν τον τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής, Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του ‘67, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ, επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές. Καμία συμμετοχή-Καμία στήριξη στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού, να αποσυρθεί η Φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή, να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και τέλος την Αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους με βάση ομόφωνη απόφαση της Βουλής (2015).

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More