Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας εργαζομένων του ΟΑΣΘ

Με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκηςτην Τετάρτη (1/11), όταν οδηγός λεωφορείου έχασε τον έλεγχο του οχήματος με συνέπεια να χάσει τη ζωή της μια γυναίκα, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ προχώρησαν σήμερα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Όπως είπαν τα μέλη της Επιτροπής Εργαζομένων ΟΑΣΘ, αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό, αναφέροντας, μάλιστα και ένα περιστατικό, που συνέβη πριν από 1,5 χρόνο όταν συνάδελφό τους κατέρρευσε πάνω στο τιμόνι στην οδό Λαγκαδά κι έπεσε πάνω σε εννέα οχήματα, παρέσυρε ΙΧ και είχαν τραυματιστεί τότε, μαζί με τον ίδιο τον οδηγό άλλα τρία άτομα.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι λόγω του φόρτου εργασίας, λόγω της πίεσης, που δέχονται στο συγκοινωνιακό έργο της πόλης είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν τέτοια αποτελέσματα καθώς οι εργαζόμενοι είναι 800 ενώ θα έπρεπε να είναι 1200΄.

Πριν από λίγες μέρες, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών άναψε το πράσινο φως για την πρόσληψη τουλάχιστον 150 νέων οδηγών με οκτάμηνη σύμβαση.

Ρεπορτάζ: Παύλος Σαρόγλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More