Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παράταση αιτήσεων για χρηματοδότηση επιχειρήσεων στο δήμο Μεγαλόπολης

Παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για χρηματοδότηση όσον αφορά το πρόγραμμα που έχει να κάνει με την ανάπτυξη βιώσιμων οικονομικών δράσεων, χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος, στο δήμο Μεγαλόπολης.

Η δράση χρηματοδοτείται απ’ το Πράσινο Ταμείο.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, υπήρξε τροποποίηση της πρόσκλησης.

Έτσι, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για ένταξη στη δράση, είναι μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου 2022.

Το πρόγραμμα στηρίζει και ενισχύει επιχειρήσεις, ώστε αυτές, να προχωρήσουν, σταδιακά στην απεξάρτησή τους απ’ τη ΔΕΗ και τις λιγνιτικές δράσεις.

Ο επιλέξιμος, επιχορηγούμενος προυπολογισμός, του κάθε επενδυτικού σχεδίου, κυμαίνεται από 20.000 έως 200.000 ευρώ. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο www.ependyseis.gr.

H υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε στις 23-9-2021.

Η πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή προς υποβολή αιτήσεων μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού και το αργότερο μέχρι τη συμπλήρωση δώδεκα μηνών (21-9-2022), από την αρχική δημοσίευσή της.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων της Δράσης συνεχίζεται.

Συνολικά μέχρι σήμερα, έχουν ενταχθεί στη δράση, 54 επενδυτικά σχέδια, ισάριθμων δικαιούχων επιχειρήσεων, με συνολική δημόσια δαπάνη (επιχορήγηση) 7.399.430,67 €.

Πληροφορίες και στο Επιμελητήριο Αρκαδίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More