Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Παράταση» στη δυνατότητα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

«Παράταση» στο όνειρο της μητρότητας δίνει το νέο νομικό πλαίσιο για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Το ηλικιακό όριο έχει ανέβει στα 54 έτη για τις γυναίκες, ενώ  άλλαξαν και οι συνθήκες για την κρυοσυντήρηση των ωαρίων, που αποτελεί και το κλειδί στη διαδικασία αυτή.

«Από τα 18 και μετά μία γυναίκα μπορεί να καταψύξει τα ωάριά της. Εμείς όμως προτείνουμε ότι πέριξ των 35 ανάλογα και με τα ποσοστά της αντιμυλλέριου ορμόνης, που έχει μια γυναίκα. Εάν μια γυναίκα 35 αποφασίσει και ψύξει τα ωάρια της, έχει 50% επιτυχούς κυοφορίας οποτεδήποτε τα χρησιμοποιήσει», τόνισε ο Ευάγγελος Παπανικολάου επίτιμος καθηγητής Γυναικολογίας και Ανθρώπινης Αναπαραγωγής.

Η ηθοποιός Κατερίνα Γερονικολού μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ3 Μέρα με Χρώμα” για την δική της θέση στο θέμα. «Νομίζω ότι πια το βλέπουμε όλοι γύρω μας, έχει μπει στη ζωή μας η διαδικασία της εξωσωματικής ως ανάγκη, ως η μοναδική λύση για κάποιους ανθρώπους, που θέλουν να τεκνοποιήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πρώτη εφαρμογή της εξωσωματικής γονιμοποίησης, πριν από σχεδόν 40 χρόνια, μέχρι και σήμερα, εκατομμύρια παιδιά γεννήθηκαν  με τη μέθοδο αυτή , ενώ η εξέλιξη των τεχνικών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είναι συνεχής.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More