Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παράταση στο “Εξoικονομώ” για την πλημμυροπαθή Θεσσαλία ζητά ο Β.Κόκκαλης

Παράταση στην προθεσμία για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2023», να δοθεί για την πλημμυροπαθή Θεσσαλία, ζητά ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης -Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βασίλης Κόκκαλης, με ερώτησή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Θόδωρο Σκυλακάκη.

Στην ερώτηση του κ. Κόκκαλη την οποία συνυπογράφουν ακόμη 21 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «….Mεγάλος αριθμός πλημμυροπαθών πολιτών, ιδιοκτητών αλλά και επαγγελματιών της Π.Ε Θεσσαλίας δεν κατάφερε να ολοκληρώσει μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων του Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023», παρόλο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ένταξη του στο εν λόγω πρόγραμμα.

Δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στην πλημμυροπαθή Θεσσαλία και λαμβάνοντας υπόψη προηγούμενη απόφαση, για αντίστοιχη παράταση στην υποβολή δηλώσεων Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έτους 2023 και πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας για τις περιοχές που χτυπήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα, επιβάλλεται και καθίσταται αναγκαία μια νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2023» για τις πλημμυροπαθείς περιοχές.

Επειδή ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες και επαγγελματίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις προβλεπόμενες προθεσμίες υποβολής αιτήσεων στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2023» εξαιτίας των πρωτοφανών δυσχερειών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες.

Επειδή γιγαντώνεται καθημερινά το αίτημα των ιδιοκτητών και επαγγελματιών της Θεσσαλίας για παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2023» ώστε να καταστεί δυνατή η συμμετοχή πλημμυροπαθών δικαιούχων.

Επειδή η αδυναμία υποβολής των αιτήσεων του Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023»  οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας και όχι σε υπαιτιότητα των ενδιαφερομένων ιδιοκτητών και επαγγελματιών.

Επειδή είναι  επιτακτική ανάγκη η λήψη πρόσθετων μέτρων ενίσχυσης και διευκόλυνσης ιδιοκτητών και επαγγελματιών πλημμυροπαθών πολιτών της Θεσσαλίας.

Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός: Προτίθεται να εξαιρέσει  την Περιφέρεια Θεσσαλίας από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων του Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και να προβεί στην παράταση πέραν  της 15ης Νοεμβρίου 2023 προκειμένου να καταστεί δυνατή η συμμετοχή και των πλημμυροπαθών συμπολιτών μας στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2023;”

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More