Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη για την ακύρωση των σχεδιασμών για ορυχείο γύψου στο Στόμιο του Δ. Κισσάμου

Την ακύρωση των σχεδιασμών για την λειτουργία ορυχείου γύψου στο Στόμιο του Δήμου Κισσάμου Χανίων, ζητά με παρέμβασή του στο κοινοβούλιο, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης.

Ο κ. Συντυχάκης χαρακτηρίζει «δίκαιη» την κινητοποίηση των κατοίκων αλλά και φορέων της περιοχής, αφού όπως επισημαίνει «οι επενδύσεις αυτές, μέσα σε δημόσια δασική έκταση και σε μικρή απόσταση από την περιοχή Natura του Λαφονησιού, επιπλέον σε μια περιοχή με διάσπαρτα μεταβυζαντινά και άλλα μνημεία, θα επιφέρουν τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή και κοινωνικές, οικονομικές συνέπειες στη ζωή των κατοίκων».

Τέλος, ο κ. Συντυχάκης ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να σταματήσει κάθε ενέργεια έρευνας και εξόρυξης βιομηχανικού ορυκτού (γύψου) στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία των κατοίκων, η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, της αγροτικής παραγωγής και των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, να εκδοθούν τα προεδρικά διατάγματα, που ακόμη εκκρεμούν, τα οποία ορίζουν τα της προστασίας της περιοχής Natura του Λαφονησιού.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More