Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρέμβαση των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου για διόρθωση της δαπάνης και αύξηση της ισχύος στο πρόγραμμα “Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ”

Παρέμβαση στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για διόρθωση δαπάνης και αύξηση ισχύος στην προκήρυξη δέσμης δράσεων με τον τίτλο “πράσινη μετάβαση ΜμΕ”, υπήρξε απ’ το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Το Επιμελητηριακό Συμβούλιο, με την επιστολή του, ζητά απ’ τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, όπως υπάρξει διόρθωση δαπάνης, για το θέμα της εγκατάστασης των φωτοβολταικών σταθμών, ώστε να καταστεί ουσιαστική η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η επιστολή, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής: “Προτείνουμε λοιπόν, να έχει τη δυνατότητα κάθε επιχείρηση, να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος, έως το άθροισμα των ηλεκτρικών καταναλώσεών της, εφόσον πληρούνται φυσικά και οι υπόλοιπες δεσμεύσεις του προγράμματος.

Το σύνολο των επιχειρήσεων που ενισχύονται από τις παραπάνω δράσεις, έχουν αρκετά σημαντικό ενεργειακό κόστος στην καθημερινή τους λειτουργία και επιβάλλεται η  πραγματική στήριξη τους ώστε να αντιμετωπιστεί  το  αυξημένο κόστος λειτουργίας τους.

Συνεπώς, θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την αλλαγή αυτής της δαπάνης, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή επιτυχία του προγράμματος”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More