Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρουσία του Πύρρου Δήμα η κοπή βασιλόπιτας του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου

Mετά την τελετή του Αγιασμού των υδάτων στη μαρίνα του Μανδρακίου, έναντι στον Καθεδρικό ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πόλη της Ρόδου, όπου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, παρουσία του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά, βουλευτών και τοπικών Αρχών, ακολούθησε η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου στις εγκαταστάσεις του.

Παρουσία του νέου Δημάρχου Ρόδου Αλέξανδρου Κολιάδη, αλλά και του χρυσού μας Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα, που βρίσκεται αυτές τις εορταστικές ημέρες στο νησί, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος ευλόγησε κι έκοψε την πίτα του Ομίλου, με οικοδεσπότη του πρόεδρο του ΝΟΡ Δημήτρη Χριστοδούλου.

Ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου είναι ένα αθλητικό σωματείο που από την επίσημη ίδρυση του μαζί με την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου το 1947, γαλούχησε τους περισσότερους κατοίκους της πόλης της Ρόδου με την αγάπη της θάλασσας, το ήθος και την άμιλλα, συμβάλλοντας έτσι στην καταξίωση τους ως δημιουργικά μέλη της κοινωνίας.

Ο Ν.Ο. Ρόδου καλλιεργεί πέντε Ολυμπιακά αθλήματα: Ιστιοπλοΐας, Κανόε-Καγιάκ, Κολύμβησης, Κωπηλασίας & Υδατοσφαίρισης. Ουσιαστικά, εδώ κτυπάει η καρδιά της ναυταθλητικής συνείδησης ολόκληρου του νησιού της Ρόδου. Ενός νησιού που από την αρχαιότητα έως σήμερα πιστεύει στον αθλητισμό, ελπίζει στον αθλητισμό, βρίσκει στον αθλητισμό τον ακριβή συνδυασμό πνεύματος και συγκίνησης.

Ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου πέρα από την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων που πολλές φορές μας έχουν κάνει υπερήφανους είναι και ένας φορέας που προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες στα μέλη του, αλλά και στους πολίτες του νησιού.

Το κυρίαρχο στοιχείο που υπαγόρευσε την κατεύθυνση που ακολούθησε το Διοικητικό Συμβούλιο είναι οι κλιμακούμενες κοινωνικές ανάγκες. Ο απόηχος της οικονομικής κρίσης, η οποία έπληξε και συνεχίζει να πλήττει την ελληνική κοινωνία, αλλά και τη διεθνή κοινότητα, συνολικά. Φαινόμενα όπως οι δραστικές περικοπές στο κοινωνικό κράτος, σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και άλλα, πιο ανησυχητικά, όπως η εντεινόμενη βία, και ο καταιγισμός των προκλήσεων στη νεολαία που μας αναγκάζουν να δράσουμε και να αντιδράσουμε και να μην εγκαταλείψουμε τις ευγενικές αθλητικές μας φιλοδοξίες. «Στόχος, είναι η λειτουργία του ΝΟΡ ως ενεργού κοινωνικού εταίρου και η συμβολή του σε δράσεις συνεργατικές και κοινωνικές που σκοπεύουν στην αντιμετώπιση κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Με την ευγένεια, που μας χαρακτηρίζει, κερδίσαμε την αγάπη και με τη σοβαρότητά μας κατακτήσαμε την εμπιστοσύνη όλων. Με το όραμά μας για ποιοτική αναβάθμιση, τόσο της αθλητικής δραστηριότητάς μας όσο και στη αξιοποίηση των εγκαταστάσεών μας για προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, δημιουργία εντευκτηρίου και χώρων άθλησης για τα μέλη μας, τους γονείς και συνοδούς των παιδιών και η στήριξη αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε την εκτίμηση όλων σας, ενώ με την αποφασιστικότητα μας, την οραματική διάθεση και το ανοιχτό πνεύμα θα σφραγίσουμε την κάθε μας πράξη και θα θέλαμε να ευτυχίσουμε να δούμε πολλά από τα σχέδιά μας να καρποφορούν και με πολύ μεγάλη αγωνία να δούμε τα οράματά μας να γίνονται πράξεις απογειώνοντας τον όμιλό μας εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητές του», είπε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου κ. Χριστοδούλου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Αθανασίου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More